16
Ez isteni!
59
Így nem csináltam vegán cukormentes kalácsot...
4
Mi történik a testben a Covid után?
6
Ilyen egy Bak jegyű anyuka!
26
A blogköltöztetés felér egy önismereti úttal
SweetHome
Duplán tökös biscotti
Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit.
53
80
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
27
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
46
Ez most akkor a Covid volt?
66
Megvan még, mit mondtunk?
97
Csak azért is boldog karácsony, 2020?
34
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
95
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
84
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
83
Kiadós leves után ebéd is lehet
78
Nem maradhat el idén!
Jólétcsokor
Karácsony: étrend, életmód – tervezz a boldog, elégedett év végéért
Hallgass a tippekre!
65
14
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.
58
Meg kell kóstolni!
58
Keressük az ország legszebb adventi dekorációját!
63
A gyerekek okosak és szórakoztatóak.
35
Nem tudom, mit képzel magáról.
Napi kattintós
Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció. Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
Ezt a meggybefőttet tavaly készítettük először, annyira egyszerű, és gyors, hogy az idén nem is volt kérdés, hogy ezt a verziót készítjük az idén is, ráadásul most 2 hete használtuk el az utolsó két üveggel! Tavaly csak befőtt készült, az idén megpróbálkoztam a dzsemmel is! Reggeli 7 órakor megérkezett Ő 15 kg-nyi frissen szedett meggyel! […]
A mediterrán nyaralások hangulatát idéző japán cikász sokak kedvence. Körkörösen elhelyezkedő sötét zöld levelei nagyon jól mutatnak a modern lakásokban is. Legtöbben a téli gondozását rontják el. Elárulom mit tegyél, ha megtörtént a baj. A cikász pálma gondozása nem túl bonyolult. Nyáron, amikor a szabadban tartjuk, nem is szokott gondot okozni. Ilyenkor tél […]
Sziasztok ! Ismét itt vagyunk , és ismét egy tortával jelentkezek nektek . A mai egy igazán különleges darab , mivel a fő összetevője az egyik kedvenc édességem a Kinder Maxi King , de szerintem ezzel sokan vannak még így . Milyen jó is volt régen , kisgyerekként állandóan ilyeneket ettünk […]
Dél-Amerika trópusi területeiről érkezve a magyar szíveket is meghódította a színes tölcséres virágaival díszítő kúszónövény. A tölcsérjázmin vagy másik nevén szereleminda napos teraszra, erkélyre is kitűnő választás. Olvasónk árulta el, milyen gondozás mellett sikerült égigérő tölcsérjázmint nevelnie. A tölcsérjázmin jellegzetes tölcséralakú virágairól kapta a nevét. Levelei fényesek, bőrneműek, egyesével állnak. Virágainak színe a fehértől kezdve […]
Télen a madarak a kiskerteket is szívesen látogatják. Főleg ott időznek sokat, ahol szívesen látott vendégek és finom falatokkal kényeztetik őket. De vajon mennyire ismerjük a kertünkben kosztoló szárnyasokat? A csodálatos madárvilág Facebook oldal a napokban posztolta a fenti fotót az alábbi szöveggel: “Közkívánatra egy kollázs a “kertünk madarai”-ról 🙂 A képen látható madarak: sor […]
Áfonya dzsem, lekvár: különleges. Nemcsak azért, mert ki kell nyitnod a pénztárcádat, ha lekvárt szeretnél főzni belőle, hanem azért is, mert sok értékes anyagot tartalmaz. Minden évben készítek lekvárt vagy dzsemet áfonyából kis üvegekben – zselésítő anyag hozzáadása és újabban tartósítószer nélkül, mivel a vadashoz ezt kedveli legjobban a családom. Megosztom Tweet Oldal ajánlása emailben […]
A menta történetéről és jótékony hatásairól már született bejegyzés a Fűvészblogon. A mentát virágzás előtt kell begyűjteni, évente akár háromszor is. Ne a tövénél vágjuk le, hanem hagyjunk pár centi szárat és levelet rajta. Gyógynövényként és fűszerként a leveleit használjuk, ezért ha szárral együtt szárítjuk, akkor is el kell távolítani a leveleket a szárról. Szárítás […]
Sziasztok! Karácsonykor hazautaztam a családomhoz és Édesanyám meglepett egy egész kis telep tibeti kefirgombával. Soha nem hallottam még azelőtt erről, de ő ódákat zengett róla. Három hónapja folyamatosan fogyasztja és nagyon jól érzi magát tőle. Jobb lett a vérnyomása, tele van életerővel és energiával és mióta beiktatta az étrendjébe, 10 kg-ot sikerült fogynia. Mivel a […]
A pozsgafa vagy más néven majomfa (Crassula ovata) az egyik legkedveltebb és legegyszerűbben tartható pénzt hozó növény. Gondozásához olvasóim bevált ötleteit is összegyűjtöttem. A népnyelvben tévesen gyakorta életfának vagy majomkenyérfának nevezik. Az életfa név a keleti tuját, a majomkenyérfa pedig az afrikai baobabfát illeti meg. A pozsgafa, ahogy a neve is utal rá örökzöld pozsgás […]
A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!